Matkailua Loimaan seudulla

maanantai 13. toukokuuta 2013

Maukas matkailukesän avaus 2013 -kiertue 18.5.-29.5.2013


Maukas Matkailukesän avaus pitää sisällään matkailuun, lähiruokaan ja ruokamatkailuun liittyviä tapahtumia ja tempauksia toukokuussa viikoilla 20–22 Loimaan seutukunnalla ja Somerolla.
Tapahtumien taustalla ovat Loimaan seutukunnan matkailuorganisaatio Vihreä Kolmio, Seuturuoka laajenee-hanke, Varsinais-Suomen jokivarsikumppanien hallinnoima Local Food- Jokivarresta lähiruokaa kansainvälisesti -Leader-hanke sekä Someron kaupunki. Mukana tapahtumissa on mm. kyläyhteisöjä, alueen matkailuyrityksiä, lähiruokatuottajia ja muita tahoja, jotka haluavat edistää lähiruuan käyttöä ja tehdä aluetta tunnetuksi matkailijoille myös maistuvien herkkujen myötä.

Maukas Matkailukesän avaus -tapahtumia on seuraavasti Loimaan seutukunnan ja Someron alueella:

Lauantaina 18.5.2013 Yläneen torilla on Matkailukesän torikoju klo 9-13 tarjoamassa ajankohtaista tietoa alueen matkailusta ja tapahtumista. Torikojussa on myynnissä lähialueella tuotettuja herkkuja. Samana päivänä on myös valtakunnallinen Ravintolapäivä eli kuka tahansa voi perustaa oman kahvila-ravintolan yhdeksi päiväksi. Myös Pöytyällä näitä pop-up-ravintoloita nousee päiväksi tarjoamaan herkkujaan, seuraa muuta ilmoittelua ja innostu lähiruuasta!

Lauantaina 18.5.2013 Somerolla Kulttuuripäivä kohtaa Ravintolapäivän elikulttuuritapahtumia, lähellä tuotettua ruokaa, pop-up-ravintoloita ja hyvää tunnelmaa somerolaiseen tapaan. Lisätietoja löytyy Someron Kulttuurin sivuilta http://someronkulttuuri.fi .

Keskiviikkona 22.5.2013 klo 16–19 Suomen maatalousmuseo Sarassa Loimaalla iltatori ja Pihvipäivä. Saran pihalla torilla on kuhinaa ja myynnissä monenlaisia tuotteita, grilli kuumana ja menossa mukana mm. Luamupuati Volter ja Ypäjän Hevosopiston Ratsumestari -ravintolan keittiömestari Ari Meskanen. Tarjolla oppia ja mallia, miten pihvejä tehdään erilaisista lihoista – myös maistiaisia, esim. 100 % hevosen lihaa (ei sisällä nautaa). Tule maistelemaan ja hakemaan vinkkejä kevään ja kesän juhliin! Matkailukesän torikojulta klo 16–19 saa ajankohtaista tietoa alueen matkailusta ja tapahtumista sekä lähiruokatuottajien herkkuja myynnissä.

Keskiviikkona 22.5.2013 Somerolla Maitopäivä Pirttilän tilalla. Maito ja terveys ry:nMaitolähettiläs (eli Maitotyttö), ravintoterapeutti Kati Riekkinen kertoo klo 19–20 maitoasiaa ja perehdytään myös maitotilan elämään. Pirttilässä pääset oikeasti tutustumaan lehmiin ja vasikoihin! Mahdollisuus ostaa tilamaitoa mukaan omaan astiaan, myös pakastettua ternimaitoa myynnissä. Tarjolla on kahvia sekä tilamaidosta valmistettuja leivonnaisia.Pirttilän tilalle löydät osoitteella Vanha Torrontie 332, Somero.

Torstaina 23.5.2013 klo 9 alkaen Pöytyän Riihikoskella Maito- ja Myllypäivä Mäkiäisten työväentalolla. Maito ja Terveys ry:n Maitolähettiläs (Maitotyttö),ravintoterapeutti Kati Riekkinen saapuu tilaisuuteen vieraaksi klo 10 ja pitää esitelmän maidosta, liikunnasta ja terveydestä sekä vastailee yleisön kysymyksiin. Riihikosken Vehnämyllyn jauhamista hiutaleista valmistettua puuroa on maistateltavana klo 9 alkaen. Tule noutamaan vuoden 2013 Loimaan seutukunnan matkailukartta ja muuta infoa Matkailukesän torikojulta. Torilla on myynnissä perinteiseen tapaan monenlaisia lähiruokatuotteita.

Perjantaina 24.5.2013 Loimaan torilla klo 9-14 tapahtuu. Lähiruokaa ja matkailua esilläMatkailukesän torikojulla. Musiikkipitoista ohjelmaa Loimaan torin päälavalla – ehkä Hurrikaaneja ja Biisoneitakin vierailee torilla – seuraa paikallislehtien ilmoittelua. Toripäivän jälkeen voi reippaasti siirtyä nauttimaan Loimaan kaupunkifestivaali Jüberfestiin festaritarjonnasta, http://www.jbft.fi.

Lauantaina 25.5.2013 Somerniemellä Somerolla kesätorin avaus klo 8 alkaen.Eteläisen Suomen tunnetuimpia kesätoreja eli Somerniemen tori avaa kautensa, kävijöitä saapuu jopa Helsingistä asti. Matkailukesän torikojulta löytyy niin maistuvia herkkuja kuin vinkkejä matkailuun. Somerniemellä on perinteisesti runsaasti toriohjelmaa ja myyjiä torille saapuu kautta Suomen.

Keskiviikkona 29.5.2013 Marttilassa iltatori klo 16–19 Leijonassa ja Satakielessä (entinen Oprikka). Paimionjoki-yhdistyksen Paimionjoki tutuksi hanke järjestää illan aikanayhteistyössä mm. Maa- ja Kotitalousnaisten ja Raunion sahan kanssa Niittyseminaarin. Ennakkoilmoittautuminen! Seminaarista lisää www.paimionjoki.fi/virkistyskaytto . Matkailukesän torikojulta löytyy niin maistuvia herkkuja kuin vinkkejä matkailuun sekä myös muita torikauppiaita paikalla. Kylämäen hevostilalla on avoimet ovet Unki-ravintolassa ja tarjolla myös paikallisia herkkuja, mahdollisuus maistaa tammanmaitoa.

Lisätietoja:
oKaikissa tapahtumissa on mukana Matkailukesän torikoju eli 5x8 m teltta, jossa Loimaanseutukunnan ja Someron lähiruoka- ja matkailupalveluiden tuottajat esittelevät ja myyvättuotteitaan. Tapahtumissa esitellään myös Loimaan seutukunnan lähiruokayrittäjien uudetmainosvideot ja nettisivut. Videot ja nettisivut on toteutettu Seuturuoka laajenee -hankkeessa.
oLisätietoja tapahtumista Vihreän Kolmion sivuilta kalenterista www.vihreakolmio.com sekäSomeron sivuilta www.somero.fi .
oTiedotuksesta ja tapahtumista lisäinfoa eija.martti@loimaanseutu.fi , gsm 050 311 4648 tai

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti